mandag 13. oktober 2008

Den totalitære likestillingstabben

I dag har jeg kommet over en litt uheldig sak fra likestillingsombudets side og jeg tenker ikke på stillingsannonsene, selv om det også er foruroligende at man skal presisere at alle oppfordres til å søke, framtidens stillingsannonser ser vel slik ut, "Døvblinde lesbiske multihandicappede samenegre oppfordres til å søke" men det var punkt nr 2. som skremte meg mest.

"Valglister bør ikke godkjennes med mindre begge kjønn er representert med 50%"

La meg foreta dette tankeeksperimentet partiet Sv har en medlemsmasse der ca 2/3 er kvinner, når rødstrømpene da skal lage seg valgliste er sannsynlighetene for at en kvinne er den beste kandidatene 2/3 (naturligvis) og skal man følge medlemstallene bør 2/3 på denne listen være kvinner, motpolen finner vi hos FrP der 2/3 er menn og 1/3 er kvinner (begge er anslag). Verst er det hos abortmotstanderlista der medlemsmassen nesten utelukkende er menn, et eventuelt "Ottarparti" ville vel også hatt problemer her. Og de transeksuelle er også utelatt, dersom Esben Esther Pirelli Benestad skulle stille så hadde han vært et "wildcard" man kunne plassert på begge sider av kjønnsskalaen.

UGH UGH det store likestillingsombudet har talt, det er det mellom bena ikke det oppe i hodet som teller!

3 kommentarer:

pyrrho sa...

Jeg tenkte akkurat det samme; at det kan jo potensielt gjøre det vanskelig å få godkjent valglister hvis man ikke finner de "rette" kandidatene.

Men, selv om dette er et problematisk forslag som jeg neppe vil støtte, så er det helt nødvendig å forstå tyngden i argumentene for forslaget som fremmes. (les gjerne Mills "On Liberty" for en fin gjennomgang av hvorfor dette er en fornuftig innstilling..) Og det demonstrerer du at du slett ikke gjør når du skriver:

"UGH UGH det store likestillingsombudet har talt, det er det mellom bena ikke det oppe i hodet som teller!"

Bakgrunnen for å fremme et slikt forslag er nemlig NETTOPP fordi man ønsker at det er hodet og ikke det mellom bena som teller. Du kan gjerne være uenig i at dette er et godt virkemiddel for å oppnå akkurat det, men du bør klare å se hva som er motivet likevel.

P.S: Fox News er en "godside"? Er det en eller annen FrP-stereotyp du prøver å leve opp til? *puzzled*

RHJ sa...

En virkelig politisk korrekt valgliste, kan jo heller ikke diskriminere på grunnlag av politiske meninger? Altså må man ha med folk fra alle partier på alle lister!?

Kyle sa...

De partiene som prøver å ha "korrekte" lister fremstår som useriøse.

Se på Oslo AP etter at Saera Khan takket nei til listeplass.
Oslo AP ser ikke etter en god kandidat de kan sette inn i hennes sted, men de ser etter en innvandrerkvinne.
Kvaliteter er vel og bra, men innvandrerkvinne mest av alt