mandag 29. september 2008

Naturgitte rettigheter

Fn har i 60 år satt dagsorden for menneskerettighetstankegangen med sin menneskerettighetskonvensjon, før fn nedfelte rettighetene var det frihetstankene til Locke og den amerikanske uavhengighetsærklæringen som satte standarden for de naturgitte rettighetene. Jeg mener derimot man bør slanke menneskerettighetsprinsippet, slik menneskerettighetene er lagt opp nå så er de illiberale.

Fns internasjonale konvensjon om kulturelle, sosiale og økonomiske rettigheter
Jeg kan starte med å ta utgangspunkt i artikkel 7..

"d) Hvile, fritid, en rimelig begrensning av arbeidstiden og tidvisse fridager med lønn, så vel som godtgjørelse for offentlige fridager."

Det er da altså blitt en menneskerettighet å ha lønnete fridager, dersom en liten bedrift har problemer med lønnsutbetalingene belastes kassa ytterligere når de ansatte ikke er på jobb, jeg er av den oppfatning at man skal ha betalt når man arbeider og ikke ellers.. å ha et ferietrekk av lønna er noe man kan gjøre, men som ikke skal påtvinges av det offentlige.

I artikkel 10 nedfelles retten til trygd, retten til å motta andres penger når man sitter på rævva.. jeg er forsåvidt enig i at dette er et fint prinsipp, men det er mulig å ordne dette uten hjelp fra det offentlige.. iallefall bør man ikke gi sosialhjelp til de som har muligheten til å komme seg opp av sofaen og ut i arbeidslivet.

Artikkel 11: 2. Konvensjonspartene, som anerkjenner den grunnleggende rett for alle til å være trygget mot sult, skal, hver for seg og gjennom internasjonalt samarbeid, treffe de tiltak, innbefattet utarbeidelsen av konkrete programmer, som er nødvendige

Nasjonalstatens oppgave er å sørge for egne innyggeres velstand, her snikes det inn at man skal betale for fremmede nasjoners velstand, noe som blir utenfor minimumsstatens muligheter..

Artikkel 13
a) Grunnskoleundervisningen skal være tvungen og tilgjengelig og fri for alle;

Jeg mener at man bør kunne ha muligheten til å droppe ut av ungdomsskolen for å kunne ta arbeide, å tvinge barn til skolegang er ikke rett, enkelte klarer ikke de teoretiske fagene og de bør kunne få muligheten til arbeide idet de er kommet over den myndighetsfastsatte minimumsalder for arbeid..

e) Det skal arbeides aktivt for utviklingen av et system med skoler på alle trinn, en tilfredsstillende stipendordning skal gjennomføres, og lærerpersonalets materielle vilkår skal fortløpende forbedres.

I denne artikkelen pålegges staten å betale for skolegangen som enkeltindivider velger å påta seg....

Videre i konvensjonen følger det mange lignende uttalelser, man kan dermed konkludere med at konvensjonen er illiberal..
Dette ser man mye av i denne konvensjonen

Ingen kommentarer: